PK Chalets

+31 (0) 113 58 16 61
info@pkchalets.nl

Reinigen Van Kunststof gevelbekleding !!

Dit bericht is geplaats op 15 januari 2016

Reinigen van kunststof gevelbekleding!

Waarom moet ik kunststof gevelbekleding schoonmaken?

Om optimaal te kunnen genieten van gevelbekleding is het van essentieel belang om de gevel goed schoon te houden. Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen ontkom je er niet aan om de gevelbekleding af en toe schoon te maken. Niet alleen voor het behoud van de gevel maar ook voor de uitstraling, die de eerste indruk achterlaat van je huis, kantoor of project. Door de gevel te reinigen blijven zowel de glans, kleur en technische eigenschappen langer behouden.

De gevelbekleding wordt vaak op lastig bereikbare plekken toegepast. Het schoonmaken hiervan vereist dan ook de nodige inspanning en kennis. Hierdoor komt het vaak voor, dat de gevel wordt overgeslagen bij een grote schoonmaak, dit raden wij ten zeerste af.

Kunststof gevelbekleding van Milin

Kunststof gevelbekleding merken van Milin zijn opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen  met vaak een renolit folie. Door deze structuurfolie, die het houtstructuur nabootst, ontstaat er op ten duur vervuiling in de groeven. Naast de gerecyclede kunststoffen heeft Milin vezelcement en volschuim panelen. Deze panelen hebben geen folie maar bevatten wel oneffenheden op het oppervlak waar vuil zich in kan nestelen.

Reinigen van kunststof gevelbekleding 

Doordat de gevelbekleding vaak op moeilijk bereikbare plekken zit, raden wij ten aller tijden aan om de reiniging door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. Hierdoor zal je gevel de juiste aandacht krijgen voor het beste resultaat.

Als je er toch voor kiest om dit zelf te doen, moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken:

  1. Let altijd op de  veiligheid! Zorg dat altijd gezekerd bent als je op hoogtes gaat werken of gebruik hiervoor een steiger. Ga rustig en secuur te werk.
  2.  Vooraf moet de gevel goed afgestoft worden, zodat al het vuil en stof van de gevel is verwijderd. Doe dit zorgvuldig want als er vuil achterblijft, kunnen er krassen ontstaan bij de schoonmaak bewegingen.
  3. Gebruik geen ladder of iets drukkends dat op de gevel rust, hierdoor kunnen er deuken of zelfs scheuren ontstaan, dat is wel het laatste wat je wilt!
  4. Voor de gevelbekleding producten van Milin, is het aan te raden de gevel minimaal twee keer per jaar schoon te maken.

Als er voldaan wordt aan deze punten is het tijd om de gevel daadwerkelijk schoon te maken, dit kan op twee manieren:

Hogedrukspuit:
Zorg ervoor dat er genoeg ruimte zit tussen de gevel en het mondstuk van de hogedrukspuit. Een roterende spuitkop wordt ten zeerste afgeraden.

Schoonmaakmiddel:
Zonder
enige bijtende , agressieve of chemische bestandsdelen en geen harde borstels of staalborstels. Een kunststof reinigingsmiddel voldoet hier aan alle eisen. Let op dat je het schoonmaakmiddel niet langdurig laat inwerken en goed naspoelt met schoon water.

Ga voor meer informatie naar het product VinyPlus / Eurotexx of neem contact op met onze binnendienst 030 657 90 20 of mail naar: verkoop@milin.nl 

 

 

Deel deze pagina via
Terug naar het overzicht
Meer informatie aanvragen

Chalets op maat

PK Chalets bouwt chalets op maat, om aan al uw wensen te voldoen. Uw chalet dient een vakantiewoning te zijn waar u zich altijd prettig en ontspannen voelt. Het spreekt dan ook voor zich dat wij bij het ontwerp en de bouw van een chalet kijken naar wat belangrijk voor u is. Het eindresultaat? Een uniek chalet waarin u zich direct thuis zal voelen.

PK Chalets heeft meer dan vijf tien jaar ervaring in de chaletbouw en we leveren altijd duurzame en moderne producten. We werken in het grootste recreatiegebied van Nederland en weten derhalve wat belangrijk is voor onze klanten. Van de plinten tot extra keukenkastjes, u bepaalt zelf hoe u uw chalet ingericht wilt hebben en wij adviseren u graag.

Begeleiding van A tot Z

Omdat er best veel komt kijken bij het kopen van een chalet, werken wij nauw samen met  De Bergjes. Wij zorgen voor de bouw van uw chalet en zij helpen u met het hele proces er omheen. Welk type vakantiewoning past het beste bij u? Hoe moet de financiering geregeld worden? Waar wilt u uw chalet laten plaatsen? Bij het hele proces kunnen wij u samen met  De Bergjes

begeleiden. Meer informatie bel gerust